Aktivering

Alle hunde har brug for at blive aktiveret, nogle racer kræver mere aktivering end andre. Nogle skal motionere mere end andre. Der er mange måder at aktivere hunden på. En simpel måde er at tage en håndfuld godbider og ganske simpel kaste dem op i luften, lade dem lande på en græsplæne eller på gulvet, så skal hunden nemlig bruge hoved og lugtesans for at finde godbiderne.

Aktiverings bokse / kugler

Man kan købe aktiverings bokse / kugler i handlen hvor man putter godbidder i så hunden skal trille rundt med kuglen / terningen for at få en godbid.

Er man lidt kreativ kan man selv lave et hul i en bold og komme godbidder ind i bolden, eller en cola flaske med godbidder i kan også bruges.


Lydighedstræning

Tag hunden med til lydighedstræning, der afholdes kurser mange steder rundt om i landet. Kik f.eks. i de lokale aviser hvor der plejer at at være tilbud om sådane kurser. På disse kurser møder hunden også andre hunde, hvilket er meget vigtigt for hunden. og du møder andre hunde ejere som du kan tale hundeproblemer med.

Der er også noget der hedder hvalpekursus

Hvalpekursus er som ordet hentyder til for hvalpe. De kan begynde fra ca. 12 ugers alderen. På kurset lærer man hvalpen at sitte og osv. hvalpen kommer så også ud og lege med andre hunde. Det er meget sundt for hunden som har brug for kontakten. Du kan læse mere om hvalpekursus her

Udstilling

Er du til udstillinger er det også en god ide at tage hunden med til ringtræning. Hvor man træner såvel hund som ejer i at gå på udstillingsringen. Men læs meget mere om udstilling her.

Agility

Agility er en sjov hundesport. Som er blevet meget populært her hjemme. Alt i alt går det ud på at hunden skal gennemløbe en bane med forhindringer fejlfrit. Forhindringerne kan være bildæk, som hunden skal igennem og vipper som hunden skal balancere på kegler som hunden skal sik sakke rundt om og meget mere. Agility kræver at man har meget kontrol over hunden. Hunden skal være fuldt udvokset for at kunne deltage. Er du interesseret i at læse mere om agility så besøg denne side http://www.dgi.dk/agility/ med masser at spændende læsning om agility.
Dansk agility forening københavn
Amagerlands Agility & Lydighedscenter

Dansk agility forening Silkeborg