Giv hunden et bad

Hvor tit må man vaske sin hund ? Det er faktisk ikke noget problem at man vasker sin hund tit. Der findes en del forskellige hundeshampooer og sågar balsam til hunde på marked. Under normale omstændigheder kan man bruge de forskellige shampooer uden problemer, men er man i tvivl, er det en god ide at få en sluder med sin dyrlæge om hvilken shampoo der er bedst for ens hund. Har hunden hudproblemer findes der efterhånden en del shampooer med medicinsk indhold, men det ved din dyrlæge en del om. Nogle bruger det, at vaske deres hund i loppeshampoo det er i sig selv også effektivt, men det har kun en kortvarig effekt mod lopper. Se evt. her hvis din hund har lopper.

Hvordan vasker jeg så hunden ?
Det er vigtigt at du reder hnden igennem inden du går i gang med at bade den, og tjekker den efter for eventuelle filter i pelsen. Se evt. her om pelspleje
Du kan bruge en vask, badekaret eller bruseniche. Sørg for at vandet ikke er for varmt, lunkent vand er det bedste. Hæld vandet over den lad være med at bruge en bruser, da det ikke er behalig for hunden at blive sprøjtet på. Stryg pelsen mens du hælder vand over den, masser shampooen ind i pelsen og skyld den ud igen. Vær sikker på at den er skyllet ordenligt ud, hellere skyld een gang for meget end een gang for lidt. Vask hovedet til sidst og pas på at hunden ikke får vand i ørene og øjnene.

Tør hunden godt
Tør hunden grundigt med et håndklæde og hvis vejret er godt kan du snildt lade den løbe rundt uden for og tørre, ellers skal du sørge for at den kommer ind i en varm stue da den ellers vil komme til at fryse. Et alternativ vil være at tørre den med en føntørre på lav styrke.