Bange for torden

At være bange for torden er ikke unormalt hos kæledyr. Nogle hunde lader sig slet ikke bemærke med at det er tordenvejr, mens andre bliver disideret bange. Andre igen kan finde på at skælde ud ved at gø af det. Faktisk kan de høre det lang tid før at vi mennesker kan.

Hvad kan man så gøre for at
hjælpe sin hund gennem et sådan uvejr ?.

Det er jo ikke rart at hunden bliver bange og mange begynder helt naturligt at trøste hunden. Det er imidlertid ikke nogen god ide at ynke hunden i et forsøg på at berolige den. Det eneste man opnår med det, er i midlertid kun at forstærke frygten hos hunden. I stedet for er det en god ide at aflede hunden ved at gøre noget andet f.eks. trille en bold hen af gulvet, eller trække klud og tal / ros den for simpelhen at distrahere den fra at det tordner. Det er også godt hvis det er muligt at tage hunden hen et sted væk fra vinduer, eller trække gardinerne for, da glimtene fra lynene også kan være med til at gøre hunden bange.

En anden mulighed

En anden mulighed kunne også være forebyggelse. Der findes cd'er med lyde, som man kan af spille igen og igen og på den måde vænne hunden til torden og fyrværkeri som jo i bund og grund er meget identisk med torden. På disse cd'er er der også mange andre hvedags lyde. Læs mere om disse lyd cd'er her.