Hunde og biler

Det er rart at kunne have sin hund med når man skal ud at køre bil. Det er dog ikke alle hunde der lige glade for at køre bil. Nogle er ligefrem bange for at køre bil.

Køresyg

Nogle hunde bliver køresyge, men for det meste vænner de sig til at køre bil efterhånden. Hvis man er i tvivl om at hunden bliver køresyg så læg et par gamle håndklæder der hvor hunden er. En god ide er at man ikke giver hunden noget mad et par timer eller tre før man skal ud at køre med den. Man vil let fristes til at pyldre om hunden fordi man synes det er synd for hunden, men det skal man helst holde sig fra, fordi at hunden selvfølgelig synes det er rarat at blive pyldret om, og det vil så være svært at vænde den til ikke at være køresyg så. Prøv i stedet at ignorere den og lad som ingenting.
Man kan også prøve at komme vat i et af ørene på hunden, det skulle hjælpe.

Hvis hunden er bange for at køre bil

Hvis din hund er bange for at køre bil, skal du vænne den til bilen langsomt. Sæt dig ind i bilen sammen med hunden og lad være med at starte motoren. Sid der i et stykke tid og tal roligt til hunden, så den vænner sig til at det er rart at sidde der i bilen sammen med dig. Gentag dette nogle gange med nogle timers mellemrum indtil hunden synes at det er ok at gå ind og sidde og hygge lidt i bilen. Næste skridt er så at du tænder motoren uden at køre. Forsæt som før med at hygge snakke med den mens motoren kører. Langsomt vil den vænne sig til at også er hyggeligt at sidde i bilen selv om at motoren kører. Nu er det tid til at du kører en lille tur med hunden. Kør kun et lille stykke ud af vejen mens du taler med hunden som du har gjort i de første øvelser. Bliver hunde bange nu når du kører med den skal du forsætte med de første øvelser igen.

Alene i bilen

Det sker at vi må efterlade hunden i bilen for en kort stund f.eks. hvis vi tanker op og skal ind og betale. Derfor er det også vigtigt at man lærer hunden at den godt kan være alene i bilen. Det gør man ved at sende hunden ind i bilen, og forlade den kort for så at vænde tilbage og rose den hvis den har opført sig ordentiligt mens du var væk i et minut eller to. Forlæng gradvis tiden du er væk.

HUSK !

Husk nu at hvis du efterlader hunden i bilen skal du sørge for at der er rullet ned for vinduerne så der kommer frisk luft ind. Er det varmt må du ikke lade hunden blive i bilen også selv om du har åbnet vinduerne, da en bil bliver meget varm og hunden kan få hedeslag.

Sikkerhed

Det er vigtigt at man ikke bliver forstyret af hunden når man kører bil. Der er flere måder at undgå at men bliver forstyret under kørselen. Man kan købe transportkasser, transportbure, som kan fastspændes i bilen. Man kan købe sikkerhedsseler specielt til hunde, gittere som spændes fast i bilen, så hunden bliver bag i. Hvilke af de ovennævnte ting der er den bedste løsning kommer an på hvilken bil, hunderace man har. En lille hund kan med fordel have en lille transportkasse fastspændt på bagsædet med den almindelige sikkerhedssele der er i bilen i forvejen.
En løs hund i bilen vil flyve igennem bilen ved en hård opbremsning, og i værst fald ryge gennem forruden. En airbag kan i værste fald slå en hund ihjel, så undgå at den sidder tæt på sådan en.

PAS PÅ !

Her til sidst PAS PÅ hundens hale at den ikke kommer i klemme i døren når du smækker den i.