Børn og hunde

At have kæledyr i hjemmet kan være gavnligt for børn. Kæledyr kan lære børnene Ansvarlighed over for dyr og hjælpe dem til indføling/indlevelse. Børn og hunde kommer ikke altid ind i et godt forhold sammen. Forældrene skal indstille sig på at lære både hunden og børnene en acceptabel grænse for god opførelse for at gøre deres sammenføring god og sikker.

At vælge en hund

Hvilken alder er bedst ? mange mennesker har en ide om at en hvalp og et barn skal vokse op sammen. Hvis man har et lille barn og tænker på at anskaffe en hvalp er der nogle ting man skal tage til efter tanke.

Tid og energi

En hvalp kræver meget tid, tålmodighed og træning. Den kræver også opmærksomhed for at blive en velfungerende voksen hund. Altså hvalpe har brug for at de tages ud og oplever nye ting og møder nye mennesker. Hvis du har et barn som allerede kræver meget tid og omsorg, skal du lige tænke på om du har nok overskud til at tage dig af en hvalp også.

Sikkerhed

En hvalp er også en baby. En hvalp kan blive bange for selv et velmenende barn og nysgerrige børn som konstant vil tage dem op og undersøge den og trække den i halen eller ørene.

Vild leg

Hvalpe har skarpe tænder og klør som de nemt kan skade et barn med. Hvalpe har også en tendens til at hoppe op af børnene og i værste fald vælte dem omkuld. En god ide er at barnet sidder ned når barnet skal holde hunden for hvalpe / hunde kan være livlige og nemt smutte fra et barn og komme til skade ved at falde ned. Al sammenføring mellem børn og en hvalp vil kræve en tilstedeværelse af dig for at undgå / minimere evt. skader det kan medfølge.

Forbehold ved at anskaffe sig en voksenhund

Voksne hunde kræver mindre opmærksomhed når de først er blevet integreret i familien og den daglig rutine. Men man skal dog stadig bruge tid på at hjælpe den nye hund med at vænne sig til det nye hjem. Du kan bedre finde ud af hvor hårdfør og tolerant en voksen hund er og hvor børnevenlig den er og kan samarbejde med evt. hundeinternat, hvor du får hunden fra, om den er vant til at være alene med børn. En general regel er at hvis dit barn er under seks år er det bedst at anskaffe en hund der er over to gammel. Selv om en hvalp kan være sjov og det er spændende og udbytterigt at hjælpe dem ind i et dejligt venskab, kræver de meget mere tid og træning end en voksen hund.

Små hunde

Så som minipudler og Chihuahua er nok ikke et godt valg til små børn, undersøg det ved at kontakte opdrættere eller gå på biblioteket og læs om racerne før du anskaffer dig en. Disse små hunde er nemmere at skade end en større hund og vil lettere blive bange for meget aktivitet, høje lyde og at blive taget op og kælet for hele tiden. Bange hunde har tendens til at snappe eller bide for at beskytte sig selv. Store hunde er bedre til at tolerere aktivitet lyde og vild leg som er en del af det at leve sammen med børn.