Det siges at Chihuahua er verdens mindste hund. Den stammer fra Mexico, hvor der er op kaldt en bjergkæde efter den. Højden på en Chihuahua er ca. 15 - 23 cm. og den vægt varierer fra 1-3 kg. Alle farver og kombinationer er tilladte inden for racen. Der findes både korthåret og langhåret Chihuahuaer. Den korthåret er generalt mere kraftigt bygget end den langhåret, men Chihuahuaen er en lille spinkel race. Chihuahuaen skal have et rundt hoved med næsten vinkelret vinkel ved pande og næseparti.

Chihuahuaen en mode hund

Chihuahuaen er blevet en meget populær hund i Danmark, nok fordi den er nem at have med sig overalt hvor man færdes, bla. i bussen og toget. For nogle år siden var det mest en hund for "gamle damer", men den tendens er ved at uddø da den efter hånden er blevet en modehund. Chihuahua en har en tendens til at "rappe", det er især når den har drukket vand eller har spist for hurtigt, det er imidlertid meget almindeligt for racen. Når den rapper står den stille og gynger frem og tilbage mens den laver en rappende lyd. Det varer normalt kun et minut eller to, og så er den i fuld gang igen.

Langhåret Chihuahua

Husk at holde øje med Chihuahuaen

Det er meget vigtigt at man holder øje med om Chihuahuaen spiser og drikker som den skal. Det er set mange gange at, det ser ud som om at den spiser, men det viser sig så at den bare roder rundt i maden med snuden. Hvis en så lille hund ikke får mad og vand nok kan det gå gruligt galt, såden er det jo selvfølgelig med alle hunde, men da Chihuahuaen er så lille som den er har den ikke så meget at stå imod med. Som regel vil den gerne spise selv. men hvis den nu ikke vil, så blenter man noget opblødt hvalpe mad og suger det op i en 1 ml engangssprøjte og skubber det langsomt ind i munden. En måde at se om den er dehydreret er at tage fat med tommel og pegefinger i nakkeskindet på den, og trække det op, og give slip. Hvis det nakkeskind som man trækker op er længe om at falde ned igen kan det være tegn på dehydrering. Ved dehydrering bliver hunden ofte sløv. Hvis man opdager at den er dehydreret og sløv, så er det om at give den noget vand og noget sukker. Det gøres ved at man giver den vandet via en engangssprøjte, og sukkeret kan gives i form af sirup (rent), opløst druesukker (1 spiseske druesukker og en halv spiseske lunken vand), eller honning (fortyndes med lidt varmt vand eller smøres op i ganen på hunden) lige ledes ved hjælp ef en engangssprøjte, som kan købes på apoteket.

HUSK ! hvis dette ikke får den på benene inden for kort tid, så kontakt din dyrlæge med det samme.!.!.

En STOR hund i en lille

Selv om Chihuahuaen er en lille hund kræver den en del plads at røre sig på, da den er en livlig lille fyr. En Chihuahua bliver tpisk mellem 12 - 15 år gammel.

Skulle du ligge inde med noget viden om Chihuahuaen som ikke er nævnt her, er du
velkommen til at sende kommentarer til os på sidenomhunde@yahoo.dk