Ud at cykle med hunden

Det er dejlig at cykle. Mange mener at det er synd for hunde hvis man cykler med den, men hvis man gør det med måde er det ikke så galt endda. Det er vigtigt at man ikke begynder at cykle med sin hund før at den er mindst 1½ år gammel, for det er ikke godt at motionere på det plan med en hund, hvis skelettet ikke er færdig udviklet.

Hunden skal vænne sig til cyklen

Man skal lige lære hunden at løbe ved siden af cyklen, før man rigtig begynder at cykle med den i trafikken. Hold altid hunden i højre side af cyklen så den ikke kommer ud mod kørebanen. Start med at trække cyklen sammen med hunden så den langsomt vænner sig til cyklen. Lav så nogle ture hvor du skiftevis cykler og går med hunden, start et sted hvor der ikke er bil trafik. I starten vil hunden nok trække væk fra cyklen, men med tiden lærer den at løbe pænt ved siden af.

Lær hunden at gå i snor først

Har du en hund der trækker er det nok en god ide at du først lærer den at gå rigtig i snor før du begynder cykle med den. Det er altid farligt at køre cykel med kun en hånd på styret, så du skal være meget sikker på at din hund er sikker i trafikken (ikke umotiveret render efter andre hunde eller katte). Hvis du kører med hunden i snor skal du også passe på at den ikke kan løbe ind foran cyklen så du ved et uheld kommer til at køre den ned.

Der findes en anordning som kaldes en "springer" det er en smart bøjle med en fjeder anordning som kan spændes på cyklen lige under sadlen. Denne bøjle holder hunden et stykke fra cyklen og gør at man kan køre med begge hænder på styret. En springer kan købes i større hundeudstyrsbutikker for ca. 5-600 kr.

Læs mere om springeren på denne norske side http://www.springer.no/ Eller her på en Dansk side http://www.bricksite.com/jagtsalg/springer-hundekaeder

KØR ALDRIG HURTIGT MED HUNDEN

Den må kun lunte afsted ved siden af cyklen, som når vi løbetræner, så jogger vi stille der ud af vi spurter ikke afsted. Lad være med at starte med at lade hunden løbe 6 km. den skal langsomt trænes op til at kunne løbe længere og længere.

Har du en lille hund er det en god ide at du sætter den op i en cykelkurv istedet for at lade den løbe ved siden af, men sørg for at have en snor på den og hold den meget kort så hunden ikke kan hoppe ud, der er langt ned for sådan en lille hund, og der er jo også fart på cyklen. En anden grund til at den skal have en kort snor på, er at hvis du pludselig kører ned i et hul eller et bump kan hunden let slynges ud af kurven.

Cykelanhænger

Et alternativ til ovenstående er en cykelanhænger hvor hunden kan sidde trygt og godt under transporten. Denne trailer kan du læse mere om på http://www.abckids.dk/