EU pas til hunden

Den 1. oktober 2004 blev det vedtaget at man skal have pas til hunden hvis den skal med til et andet EU-land

Hvordan får man et pas til hunde
Det er den lokale dyrlæge, der udsteder passet.
For at man kan få udstedt et pas til hunden skal den være chipset så man kan identificere den og et andet krav der er for at man kan rejse med hunden er at den er rabies vaccineret senest 3 uger før afrejse. Dette vil komme til at stå i passet. Det gælder selvfølgelig også hvis en hund skal ind i Danmark.

Nogle lande har sær regler

Sverige

For eksempel Sverige som kræver en blodprøve for at teste for antistoffer imod rabies og om hunden er behandlet mod orm. Dog gælder det ikke hvis ved transit gennem Sverige til Bornholm, for far 14. juni 2010 bortfaldt ormekur til hunde som skal rejse transit gennem Sverige til Bornholm. Dvs. hundene skal ikke længere have en ormekur mod bændelorm inden man skal gennem Sverige til Bornholm.
Fra 1. januar 2012 vil Kravet om kontrol af antistoffer mod rabies frafalde.
Rejsen må vare max. 4 timer, og hunden må ikke tages ud af bilen.
Fra 3. juli 2011, accepteres øretatovering ikke som id mærkning af hunde eller katte, som skal indrejse i Sverige. Alle rejsende dyr skal være chips-mærkede.

England

England kræver udover blodprøver for antistoffer mod rabies, at dyret er behandlet mod orm og flåter.

Norge

Hunden skal også have pas med til Norge, selvom Norge ikke er medlem af EU. Norge kræver pas, identifikation, rabiesvaccination samt antitoftest 120 dage efter vaccinationen. Desuden skal man behandle dyret mod orm før og efter indrejse i Norge.
Hunden skal fortsat rabiesvaccineres inden indrejse, som ved rejse til øvrige EU lande, og vaccinationer skal indføres i et hundepas. Krav om at dyrene skal have ormekur inden indrejse bortfalder ligeledes.
Der sker tit ændringer inde for disse regelsæt, så forhør dig hos din dyrlæge hvis du skal rejse med din hund.

Hvad koster det
Prisen for et pas til hunde, katte afhænger af, hvilken behandling dyret skal gennemgå - om det skal vaccineres eller revaccineres - og dyrlægens pris for konsultationen. Så kontakt din dyrlæge for at få en pris.