Fældning

Fældning varierer hos hunde alt efter race. Fældning er størst om foråret og efteråret. Nogle hunde fælder længe og meget kraftigt.

Som sagt er det om foråert og efteråret at det er mest normalt at hunden fælder. Nogle hunde gør det mere end andre, hvis en hund fælder "hele tiden" kan det have noget med kosten at gøre. Det er vigtigt at man køber det rigtige foder til hunden. Nogle hunde lever et langt og godt liv på et billigt foder uden der er problemer med det. Men det bedste man kan købe er de store anerkendte navne så som royal canin og pedigree osv. . Det er sådan at pris og kvalitet hænger sammen.
Det har vist sig, at får hunde nok af vitaminer, mineraler og aminosyrer, vil det kunne stoppe en unaturlig fælding. Et kost tilskud der skulle være godt for hunde der fælder meget er fiskeolie. Hos nogle dyrehandlere er det muligt at købe lakseolie som er rig på omega 3 og omega 6 fedtsyre, dette går ind og styrker en svag og sart pels. Det findes også pelspræperater i form af enten piller eller pulver. B-vitaminer beregnet til hunde er også en løsning. Man giver det simpelt hen sammen med maden.

Hvis hunden fælder

Når hunden fælder skal du gøre mere ud af pelsplejen. Det er vigtig at du børster din hund hver dag, og derved får fjernet de døde hår fra pelsen. Det er en god ide at tage hunden uden for og bruge en karte, så du undgår at de løse hår flyver rundt i hele huset. Tag f.eks. kareten med ud på den daglige luftetur og brug lidt tid på at rede den igennem. Læs mere om pelspleje her.

Lav en pude

En bruger af vores debat forum HUNDESTEDET kom med den ide at man samler hårene sammen og ganske enkelt syr en pude af dem og man har en dejlig blød hovedpude, er det ikke lige den slags pude man drømmer om at ligge med er det jo en genial pude til hundekurven.