Fedtknude

Alle hunde kan få fedtknuder.

Fedtknuder er ikke farlige for hunden. For det meste viser en fedtknude sig lige under huden og kan derved ses som en bule. En fedtknude er ikke øm og hunden vil ikke virke syg eller på anden måde virke generet af knuden.

Hvor på kroppen..

Fedtknuder kan dannes alle steder på kroppen. Det sker at der dannes fedtknuder andre steder end lige under huden, men det er sjælden. I de tilfælde kan det genere hunden f.eks. lige bag øjet.
Fedtknuder fjernes ved en opration hos dyrlægen, hvor man fjerner hele knuden. En fedtknude vil vokse hele tiden og det er derfor bedst at få den fjernet hurtigt, jo større den når at blive jo større indgreb skal der til for at fjerne den.

Alder

Jo ældre hunden er jo større er chancen for at den får fedt knuder. Fedtknuder ses sjælden hos ung hunde, men fra 6-7 års alderen kan det forekomme. Hvis du har en mistanke om at din hund har en fedt knude, er det bedst at tage hunden til en dyrlæge og lad ham kikke på den. Han kan evt. i tvivls tilfælde tage en vævsprøve så man er på den sikre side.