HALSBÅND

Der findes et utal af halsbånd til hunde
Der findes et utal af halsbånd til hunde. Faktisk kan man købe halsbånd fra 10 og op til flere hundrede kroner, ja tusind kroner. De findes i metal,læder, nylon, vinyl, med lys, med reflekseri osv... Hvilket halsbånd man skal vælge kan man måske få en ide om ved at kikke lidt på denne side. Hvilket halsbånd passer til min hund
Der findes mange forskellige halsbånd til hunde og det er lidt svært at finde ud af hvilket der er bedst for for netop ens hund.
Dog er der nogle retningslinier at gå efter.
Et godt halsbånd er et der passer godt til hunden. Det må ikke sidde stramt og det skal også passe så det kan holde til de kræfter som hunde har. Det nytter selv sagt ikke at det går i stykker når hunden pludselig giver et kraftigt ryg i snoren.
Undskyldningen med man bliver nød til at have kvælerhalsbånd for at styre sin hund er noget sludder. Hvis hunden trækker er det fordi man ikke har lært den at gå ordenligt i snor. Læs her om hvordan du lærer din hund at gå pænt Hvis man absolut vil bruge kvælerhalsbånd, findes der nogle typer som ikke har pigge, men som bare er en kæde med en ring i hver ende, de er mere harmløse. Faktisk er pighalbånd ulovlige.

Brug et målebånd
Tag et målebånd og mål den rundt om halsen for at få et mål, læg 2 fingere imellem sådan at det kommer til at sidde løst.

Styrken er vigtig
Hvad styrke angår afhænger det selvfølgelig af hvilken race man har, men selv for små racer kan et meget billigt halsbånd være dårligt. Det er vigtigt at man tænker over det inden man køber et billigt halsbånd.
Der er faktik mange billige halsbånd der sagtens kan bruges til at starte med foreksempel kan et halsbånd der er lavet af nylon være rigtig godt til at starte op på. Det man skal være opmærksom på er om de ringe de er sammensat af er stærke nok til at kunne holde hunden. Hvis hvalpen vejer mere end 2 kilo skal man nok holde sig fra at vælge et halsbånd med plastig beslag, men istedet gå efter dem hvor det er metal ringe der sidder i. Men stadig skal man lige tjekke hvor stærke disse metalringe er, tit er de meget svage på de billige halsbånd. Det kan man tjekke ved at pøve at vride ringen der hvor den er samlet.

Hvad skal det koste
Hvis man lige har fået en lille ny hvalp er det ikke smart at gå ud og ofre et dyrt halsbånd, da hvalpen hurtigt vil vokse fra det, og så kan det hurtigt blive dyrt.
Når hunde er ca. 1½-2 år er den færdig udviklet. Det betyder at så kan man begynde at købe et dyre halsbånd af bedre kvalitet.

Hvad er så bedst at købe
Det anbefales at man bruger halsbånd lavet af læder da det helt sikkert er det bedste både kvalitet mæssigt og ikke mindst skåner pelsen omkrig halsen bedst. Læder er dog ikke så godt hvis din hund elsker at bade. Metal halsbånd Har tendens til at smitte af på pelsen og kan hive fat i pelsen hvilket ikke er rart for hunden. Brug af halsbåndet
Mange lader halsbåndet sidde på hunden altid ude som inde, dog er det en god ide at tage det af når det ikke bruges, det vil sige at man tager det af når man kommer hjem fra luftetur. Et er at hunden kan hænge fast i noget et andet er at det slider på pelsen at det sidder på altid.