Hunden hopper op af folk

Når hunde hilser på hinanden har de naturligt øjen kontakt. Det er det hunden søger når den hopper op af os mennesker. Det er ikke særligt morsomt at en stor hund hopper op af os.

Nogen prøver at løse problemet ved at skælde hunden ud, men det hjælper ikke for hunden opnår bare det den vil, nemlig kontakten. For en hund er negativ kontakt bedre end ingen kontakt.

Inden du læser videre

HUSK ! inden du går i gang med at lære din hund nye ting... Det tager tid at lære en hund ting. Du lærer ikke din hund noget nyt på en dag, det kan tage uger måske måneder. Nogle hunde er hurtigere til at lære end andre, eller nogle mennesker forstår at lære hunden noget nyt bedre end andre, men husk også at selv en gammel hund kan lære nye kunster, og tålmodighed er en dyd.

Hvad kan man så gøre

Hvad kan man så gøre når det ikke hjælper at skælde ud ?.
Når hunden hopper op af dig skal du ignorere den, det gør du bedst ved at vende rygge til. Når så hunden har alle poter på gulvet igen, kan du vende dig om igen og rose den for ikke at hoppe op. Den vil selvfølgelig hoppe op igen og igen, så gentag det at vende rygge til. Giv den evt. en godbid og ros den for ikke at hoppe op.

Lær den at sætte sig

En anden god ting er at lære hunden at sætte sig og vente på kontakt "det er nok den bedste løsning". Tag en godbid i hånden og hold den tæt til hundens snude og før hånden lidt op af og bagud. Det vil automatisk få hunden til at sætte sig. Lad vær med at flytte hånden op af mod dig selv, så hopper hunden jo selvfølgelig op af dig for at få godbiden. Ros den når sidder ned, det er vigtig ved enhver opdragelse af hunden at den føler at det er rart at gøre det rigtige. Med små hunde og hvalpe er det en god ide at sætte sig på hug foran den og på den måde komme i kontakt med den så den ikke skal hoppe op for at få kontakten, Men lær hvalpen at den skal sætte sig.

Kort og godt lær hunden at sætte sig og vente på at der bliver hilst på den.