Hund og kat

De fleste hunde kan lære at tolerere katte!. I langt de fleste tilfælde vænnes hund og kat sig til hinanden, hvis hunden sættes sammen med katten som hvalp. Hvis man derimod tager en voksen hund ind i huset og denne ikke har været sammen med katte fra hvalp af kan der opstå problemer.

Prinsesse Bestla,og hendes bedste ven. Fra www.kennelfalkenberg.dk

At træne hunden til at lade katten være.

Få en ven eller et familiemedlem til at hjælpe. Giv hunden en snor på og få den til at sitte eller stå ved siden af dig. Få din ven til at holde katten i den anden ende af rummet. Nu vil hunden sikkert være meget nysgerrig og spændt på at komme hen til katten. Men du skal insistere på at hunden bliver siddende. Ros den for at blive siddende. Få nu din ven til at gå et par skridt tættere på hunden med katten. Hvis hunden bliver siddende stille ved siden af dig er det godt og du roser den for det. Hvis den prøver at komme hen til katten, skal du med en skrap tone sige NEJ og giv et lille ryk i snoren, få den til at sætte sig igen. Så snart den sidder igen skal du rose den. Forsæt med at din ven kommer et par skridt nærmere. Hvis hunden stadig prøver at komme hen til katten, skal du gentage proceduren med at sige NEJ og få den til at sætte sig igen. Husk at rose den når den sidder roligt og ignorere katten. Det kræver som alt anden træning af hunde, en god tålmodighed at få den til at gøre det du gerne vil at den skal. Gentag det ovenstående over flere dage, hvor katten kun langsomt kommer nærmere og nærmere hunden.
Når hunden er i stand til at blive siddende roligt også selv om katten er lige ved siden af den, er du klar til at tage næste skridt.

Næste skridt

Lad nu hunden være fri så den frit kan gå rundt i rummet sammen med katten, men lad snoren være på den, så du nemt kan få fat i den hvis den skulle vise tegn på at ville fange/jage katten.
Hvis hunden viser tegn på at ville jage katten vil den uden tvivl gøre det igen, og der er nu kun en ting at gøre. Begynd helt forfra.

Nogle hunde lærer det hurtigt og for andre kan det tage uger at lære. Hvis hunden ikke viser tegn på at ville jage katten nu skal du alligevel ikke lade dem være alene sammen før du er helt sikker på at der ikke sker noget.
Giv for eksempel hunden ekstra meget opmærksomhed, måske endda et par godbidder når katten er i rummet, og på den måde forbinde det at katten er i rummet med noget rart og positivt.