Gode råd om hvalpeTænder

Når der kommer nye tænder og hvalpen ikke har fældet de første, skal disse fjernes af en dyrlæge, når hvalpen er ca. 8 måneder gammel. Dette kan ses hvis hvalpen har to "rækker tænder" eller der sidder to tænder på klods af hinanden. Læs mere om tænder her

Tør / varm snude

Har hvalpen / hunden tør eller varm snude, kan det være mangel på væske. BEMÆRK ! Om morgenen er snuden tit varm og tør fordi den har putte hele natten.
Læs også om hundens lugtesans.

Gode råd

* Det er altid en god ide, at du selv holder hvalpen på turen til sit nye hjem.
* Den vil gerne sidde ved skuldren, når den er ked af det. Gør din skulder til et fristed, som den altid trygt kan ty til.
* Hvalpen må ikke selv springe ned fra møbler m.m., før den selv kan komme op .!
* Lad den altid sove i fred !
* En klud er det bedste legetøj samt ben af tørret oksehud.
* Giv aldrig hvalpen legetøj af plastik, da det kan være farligt, hvis den får bidt det i stykker.


Hvordan holder man en hvalp

Pas altid på når du holder en hvalp. Den kan pludselig sætte af, så du ikke kan holde den, og hvis den falder på gulvet kan det gå gruligt galt, den kan brække sine små ben og slå sit hoved ned i gulvet. Hvis du skal bære på en hvalp skal du holde den tæt ind til dit bryst og placer venstre hånd ind mellem hvalpens forben, så du har højre hånd fri til at nusse, eller åbne døre eller ligende med. Vær altid opmærksom på hvalpen, at den ikke pludselig springer fra dig.
Tag aldrig en hvalp op i nakkeskinder eller ved at tage rundt om hovedet og løfte den op. Løft den op ved at holde under brystkassen og stødt den bag til.
Prøv i det hele taget at lade være med at bære rundt på hvalpen hvis det er muligt. Skal du ned af trapper er det dog nødvendigt at bære den, da hvalpe ikke har så godt af at gå op og ned af trapper.

Se også køb af hvalp !!

Kost

I en seriøs dyrehandel kan man købe hvalpefoder. Det er det bedste at fodre med da det er perfekt afstemt med de vitaminer og det kalk hvalpen har brug for. Giv ikke hvalpen menneskemad da det ikke indeholder, de for hvalpen vigtige proteiner, kalk og vitaminer.
Læs mere om kost til hunde her.

Hold øje med hvalpen

Når man har hvalpe, eller køber en hvalp, der er begyndt at spise selv, skal man være 100% sikker på at den/de spiser, og ikke bare står og roder rundt i tørfodret. Især de små racer er slemme til at lade være med at spise. Stil en skål med lidt opblødt fodder og en med tør fodder, så kan hvalpen selv vælge ( det opblødte fodder skal fjernes og evt. sættes i køleskab til næste måltid, ellers bliver det surt. Varmes ved at hælde lidt kogende vand i ). Det er meget vigtigt at alle hvalpe spiser og drikker optimalt ( endelig ikke mælk ). Små hvalpe de dehydrere meget hurtigere end store hvalpe. De skal faktisk have mad på klokkeslet. Skulle uheldet være ude, og man finder sin hvalp halvdød, så er det om at handle hurtigt.Tag hvalpen op på bordet og fyld en engangssprøjte med sirup og giv hvalpen det ind i munden, der efter lidt vand. Der går ca. 5 min. så løber den rundt igen. Prøv at få den til at spise igen, evt. noget den godt kan lide, lige meget hvad. Hvalpe kan have en form for sukkersyge, hvis den ikke får mad nok, og til tiden. Hav altid en engangssprøjte liggende ( størelse alt efter hvalpens størelse ) Sirup er rigtig godt, for det er lige til at suge op i sprøjten, og koster ikke ret meget. Stærkt sukkervand eller honning kan også bruges, men det skal smeltes før det kan bruges.

Ormekur

Det er vigtigt at huske, at give hvalpen ormekur. Læs mere om om ormekur her.

Opdrag din hvalp

Det er rigtig godt at man begynder tidligt med at lære hunden forskellige ting. En af de vigtigste ting at få den lært er nok at kune kalde den til sig. Lær hunden at komme når du kalder
Det er også en god ide at begynde med at lære hunden at blive renlig
Lidt efter lidt kan man begynde at Lære den at sitte og lære den at dække