Hvalpe elsker sko

Hunde har brug for at tygge for at aflede stres og overskydende energi. Faktisk er det en del af hvalpens naturlige behov at tygge. Hvis hunden tygger i noget den ikke må skal du sige nej eller ah ah i en lav tone. Giv den så noget hunde tyggelegetøj at bide i stedet for og ros den for at tygge i det.
Husk at give den noget sikkert tyggelegetøj, f.eks. en massiv gummiering, tørret oksehudsben, gummibidedyr, i stedet for en gammel sko fordi at det kan medføre at den begynder med nye sko.
Husk at tjekke gummibidedyr en gang imellem da de har tilbøjelighed til at blive møre, og er de det skal de kasseres. Husholdnings artikler såsom et plast låg eller lignende kan hunden let få bidt i stykker og få galt i halsen hvilket jo ikke er så smart.

Hvalpe skifter tænder i ca. 5 mdr. alderen, og i forbindelse med det er det normalt at dens gummer klør hvilket medfører at den naturligt vil søge noget at bide i.
Det sker tit at hunden i leg vil bide i dine hænder og tøj osv. det er ikke altid hensigtsmæssigt og man skal huske at hvis den får lov nu, kan det medføre at den bliver ved med det også som voksen og det er jo ikke så godt. Det er derfor vigtigt at stoppe den inden det er for sent. Det kan Gøres ved at du siger nej og vender ryggen til den og på den måde viser den at du ikke gider at lege. Henvend dig så igen og begynder den igen med vild leg gør du det samme igen. En metode til at vende hunden af med at bide i fingrene er at trykke let ned bagerst på tungen så hunden føler ubehag og åbner munden og du kan fjerne fingrene igen. Det er det samme som vi føler når vi stikker en finger i halsen det er som bekendt ikke særlig rart.

HUSK !

En hund der er alene hjemme og der ved er adskilt fra flokken kan i kedsomhed begynde at bide i ting så som sko, sofaer, stole osv.