Inseminering

I nogle tilfælde kan nogle hunhunde nægte at lade sig pare, eller hanhunden kan ganske enkelt ikke finde ud af det. De fleste hunde har dog en stærkt naturlig parringdadfærd fra naturens side.

Hvad er inseminering ?

Inseminering er at man tager sæden fra hanhunden og placerer det ved hjælp af en slange eller en sprøjte i hunhunden. Det kræver en del øvelse og erfaring for at kunne udføre denne teknik, så hvis man skal have udført en inseminering skal man kontakte sin dyrlæge, der kan være behjælpelig eller henvise til en der kan udføre den slags. Det er altså ikke tilrådigt at man selv begynder at ekspermenterer med den slags. inseminering bliver brugt hvis man eksempelvis impoterer sæd fra en udenlansk hund, for at få nyt blod. Det sker ofte fordi at der er meget strenge karantæneregler i nogle lande og det derved vil være et problem at få hunhunden frem og tilbage mellem disse lande.

Hvordan transporterer man så sæden ?

Hundesæd kan lige som menneskets sæd ikke leve særlig længe, derfor kan man ikke bare sende en omgang sæd fra eksempelvis udlandet. Sæden skal bruges med det samme den er tappet. Hvis man skal sende det, skal det med det samme nedfryses i flydende kvælstof ved en temperatur på - 196 C. Altså ikke noget man kan klare hjemme i sin egen fryser. Du kan læse meget mere om nedfrysning af sæd her.