Kennelhoste

Hvad er kennelhoste ?

Kennelhoste er en luftvejsinfektion hos hunde, der normalt optræder i f.eks. kenneler eller hvor flere hunde er samlet, foreksempel udstillinger og hundepensioner. Deraf kommer navnet "kennelhoste". Kennelhoste er smitsomt og hundene behøver ikke at være i kontakt med hinanden for at blive smittet. Kennelhoste kan med føre lungebetændelse.

Hvilke hunde kan få kennelhoste ?

Alle hunderacer kan få kennelhoste uanset alder. Der kan gå op til en uge før sygdommen bryder ud, (dette kaldes inkubationstiden).

Symptomer

Symptomerne på kennelhoste er tør hoste der ofte slutter med forsøg på brækning. Tit tror man at hunden har fået noget galt i halsen som den forsøger at få ud.

Tag hundens temperatur hvis hunden har en temperatur på 39oC. og samtidig hoster meget kan det være at hunden har kennelhoste, og man bør kontakte sin dyrlæge. Kennelhoste florerer i efterårs- og vintermånederne. Sørg for at hunden bliver holdt i ro. Den må ikke kunne løbe frit (luft den i snor) eller på andre måder overanstrenge sig, og man skal undgå at hunden opholder sig i fugtige rum.