Klikker træning
Klikker træning er en stadig mere og mere populær trænings metode til hunde. Faktisk var det en metode man brugte til at træne delfiner med, men metoden kan også bruges til andre dyr end hunde, eksempelvis katte og heste. Blandt andet bruges metoden også til at træne SERVICEHUNDElink.

Hvad er en klikker
En klikker er en lille plastkasse hvor der er monteret et stykke metal, der ved tryk giver en høj klikkende lyd fra sig. Nogen vil sikkert genkende den fra barndommen hvor man havde en som legetøj.

Hvad er klikker træning så ?
Klikker træning er som ordet siger at træne hunden ved at klikke i stedet for brug af kommandoer. Traditionel træning er eksempel vis at man kalder på hunden, den kommer og man giver en godbid. Ved klikker træning er det et klik der kalder på hunden , den kommer og du giver en godbid. Hunden lære at forbinde kliklyden med, at der er en godbid på vej. Der er meget læsestof om klikkertræning rundt om på nettet også på dansk. Nederst på denne side kan du finde link til nogle af de sider.

Et eksempel Et eksempel på klikkertræning kan være.
Man tager hunden med ud på en åben plads, hvor der ikke er nogen forstyrrende elementer. Start med at stå med klikkeren i hånden, hunden ved siden af. Når hunden er rolig KLIKKER du en gang og giver hunden en godbid. Dette gentages utallige gange. ( du er ved at lære hunden at forbinde kliklyden med en godbid ). Når du fornemmer at hunden har fundet ud af at, når du klikker så for den en godbid, er det ved at være tid til at du forlanger noget af hunden når du klikker og giver en godbid.

Det kunne være indkald. Lad hunden være fri og gå rundt og snuse. Klik så….. og hunden vil regere på klikket, ved at komme hen til dig for at få en godbid. Hvis ikke så så må du i gang med at lære den at et klik betyder en godbid …igen !!

Tålmodighed
Vær opmærksom på at det kræver tålmodighed at træne sin hund til noget nyt. Tro ikke at du kan lære den noget på een dag.

Klikker træning er et omfangsrigt emne så det vil for være meget at gå i detaljer her, men tag og kik på disse sider hvis du er intreseret i at vide mere om det.
Her er nogle danske siderHer nogle engelske

http://www.clickertraining.com/training/clicker_basics/index.htm?loaditem=intro&itemnumber=1&salesitem=what_is_ct_s engelsk

http://www.theclickercenter.com/ engelsk : Eksempel på at klikker træning også bruges til heste

http://www.magicpaws.com/ engelsk

Flere engelske søg på clicker training