Kløer / negle

Klør er også en vigtig ting at holde øje med, de må ikke blive for lange. Det er meget forskelligt for hunde, hvor meget de slider dem, nogle slider dem så meget at det faktiskt ikke er nødvændigt at klippe dem, men det er de færeste. Det afhænger af underlaget de går på, hvor meget de går på det, "hvor aktive de er".

Kan man klippe klørene selv ?

Man kan godt selv klippe klør på sin hund, men er man ikke helt sikker på det, er det bedst at gå til sin dyrlæge og lade ham/hende om at gøre det, og så får man jo også en god grund til at lade hunden tjekke, for andre skavanker.
Hvis man vælger selv at klippe klørene, er det meget vigtigt at man har en ordentenlig tang, til at gøre det med. Lad være med at fristes til at købe en billig tang, da det er som med værktøj, det der er billigt går nemt i stykker og er dermed dårligt at bruge, og klipper tangen ikke godt nok, bliver kloen flosset og det er svært at klippe med den hvis den er sløv.
Kloen skal kilppes lige med trædepuden, sådan at den ikke rører ved underlaget, når hunden træder ned.

Pas på ! en hundeklo har et blodkar øverst, så klipper man for langt ned vil det begynde at bløde. Skulle man være uheldig at få klippet for langt ned og det begynder at bløde fra neglen er der dog ingen grund til panik. Tag da en håndfuld mel og dyp poten "neglen" ned i det. Det stopper blødningen efter et par minutter. Man kan evt. også købe noget Ferriklorid på apoteket, som man kommer på en vatpind og holder mod kloen. Det vil stoppe blødningen hurtigt.

På hunde med lyse klør er det muligt, at se dette blodkar igennem kloen, men på hunde med sorte kløer er det ikke muligt. Hvis hunden ikke har fået lippet klørene i langtid er disse blodkar vokset med ud, og man skal være mere forsigtig med hvor langt klipper op.

For lange klør

Hvis hunden ikke har fået klippet klør i meget lang tid, kan det medføre at klørene støder på jorden når den går, og det kan være smertefuldt for hunden. Lige som vi har det når storetåneglen er for lang og støder på i skoen.