Hundeseng hundekurv

Hunde senge findes i alle former og størrelser. Hertil kommer, at de er lavet i en lang række forskellige materialer og i mange forskellige prisgrupper. En hunde seng kan være noget så simpelt som en måtte på gulvet og op til et helt stykke møbel.

Naturligvis skal hunde sengen være store nok til at kunne rumme din hund, og det skal være en seng, din hund er villig til at sove i hver dag.

Man skal være omhyggelig med valget af en hundeseng. For eksempel vil en robust hundekurv lavet af plast eller flettet være en god ide fordi du kan lægge tæpper i og gøre sengen blød og komfortabel. Det vil til lige lette opgaven med at holde kurven ren, da det eneste man så skal, er at komme tæpperne i vaskemaskinen. Det er især en god ide hvis det er en hvalp du har, fordi at det jo hænder at den lægger en lille tår i kurven. I det tilfælde er det en god ide at vælge en plastkurv, for at hvalpen ikke let kan bide den i stykker.

En god måde at finde ud af hvilken type seng der ville være bedst for din hund, er at holde øje med hvor den kan lide at sove. Læg mærke til om den kan lide at sove på gulvet, eller om den søger noget blødt at lægge sig på, det kan også give et lille preg om hvor den bedst kan lide at ligge for eksempel foran ovnen "radiatoren" ved varmen, eller ved siden af sofaen hvor du sidder. Måske er din hund den type, der leder efter et lille, hyggeligt, skjule sted hvor den kan putte sig. Hvis det er tilfældet kan du købe en lukket hundehule til den. Hvis din hund meget gerne vil op og ligge i sofaen er det fordi den kan lide at ligge blødt og godt, så kan det være en fordel at købe en seng der kan forme sig efter hunden, så som en krøyerpude eller lignende.

Som nævnt i starten findes der et utal af senge typer fordi fabrikanterne er begyndt at tænke på hunde som medlemmer af familien, og det er en af grundene til at der er så mange forskellige hundesenge. Tænk på din hunds velbefindende, og om der er den plads, som hunden har brug for. Kik lidt rundt på nettet og hos din lokale dyrehandler og gør dig nogle tanker om hvad der er bedst for din hund. Du kan du finde senge der har form som lastbiler, toge, slæder, sofaer, himmelsenge eller bare som den gode gamle hundekurv osv.

Lidt om de forskellige typer af hundesenge

Kurve hundesengene er flettet. Nogle med en ru overflade, og andre med en glat overflade og det kræver at du lægger tæpper og måske puder ned i den. Det bedste valg er at vælge noget der er rengørings venlig, og det er selvfølgelig nemmere at tørre en glat kurv af.

Sække hundesengen som kan være lavet af for eksempel krøyerkugler er vel egnet til ældre hunde, men selvfølgelig kan den også bruges til unghunde. Den slags senge former sig efter hundens krop og giver hunden et blødt og lækkert leje, samtidig med at de er godt isolerende og holder på varmen. Hvis du er fiks på fingerene kan du sy din egen krøyerkugle hundeseng

Lukkede senge er for det meste senge til mindre hunde. De fungerer som en hule fordi de er lukkede som et lille telt. Som regel er de lavet af skumgummi beklædt med stof. Det er en fordel fordi man let kan komme den i vaskemaskinen. Nogle af disse lukkede huler har forskelligt mønster på ydre og indersiden, så de kan vendes og man kan skifte mønster ved at vende den. Forandring fryder jo.