Lopper

Det er meget svært at undgå at hunden får lopper. Risikoen for loppesmitte er størst om foråret og efteråret. Hvordan konstatere jeg om hunden har lopper.
Det kan være svært at få øje på lopperne da de er meget lyssky. Så den nemmeste måde er at kikke efter ekskrementer. Ved at kikke i pelsen på de rigtige steder er muligt at finde ekskrementer i sær ved haleroden, nakken, ørene og i lysken hvor at lopperne rigtig kan hygge sig i varmen. En smart måde at konstatere at hunden har lopper på er at børste hunden på et hvidt lagen, på den måde kan du se at der drysser ekskrementer ned på lagnet som sort krymmel. Tag dette krymmel op på et stykke fugtigt papir og hvis det farves rødt er det loppe ekskrementer og så er det på det rene din hund har lopper.

Bændelorm

Et loppeangreb kan give hunden bændelorm, på grund af at hunden spiser lopperne som er smitte bære af bændelorm Læs om bændelorm her. Derfor skal du være opmærksom på om hunden har symptomer på bændelorm. Hvis dette er tilfældet skal du opsøge din dyrlæge for at få noget medicin der kan kurere dette.


Loppeallergi / overfølsomhed over for lopper.

Nogle hunde er overfølsom over for loppernes spyt. Det kan ses på at hunden får skæl, rødme, sår og hårtab. Hvis du har mistanke om at din hund har loppeallergi skal du straks kontakte din dyrlæge.

Hvordan får hunden lopper ?

Lopper overføres let til hunden ved kontakt med andre hunde. Men der er mange andre måder at smitten overføres på. De kan sidde i dit tøj hvis du har været et sted hvor der var lopper, eller bare ved at køre i bus, og tog hvor der kommer mange mennesker, eller hvis hunden luftes på steder hvor der kommer andre hunde, eller bare i haven hvor der færdes vildkatte, pindsvin osv. . Dog skal det siges at pinsvinelopper ikke kan leve på hunden, men kun stikker hunden i mangel af bedre, det gælder for fuglelopper. Som sagt kan lopperne sidde i tøjet, og dermed også i sofaen, gulvtæppet, i hundekurven ja kort sagt alle vegne sågar i bilen. Det er derfor vigtigt at du ikke kun behandler hunden, men ALLE dyr i husstanden og deres omgivelser skal sprøjtes mod lopper, sofaen, hundekurven, tæpper osv. med f.eks. Absolut D som kan købes hos Matas og apoteket, hvor du også kan købe div. midler til at behandle hunden mod lopper med. Spørg på apoteket eller Matas hvilke midler de anbefaler. Det er en god ide først at støvsuge grundigt alle vegne inden du går i gang med at sprøjte det fjerner nemlig mange af loppe æggene, men husk at smide støvsugerposen ud når du er færdig.

Lidt om lopper.

En hunloppe lægger 10-15 æg om dagen eller op til 1000 æg i sit liv. Den lægger æggene i pelsen på hunden, og de drysser så af der hvor hunden færdes, og klæges til larver som er meget lyssky og hurtigt gemmer sig i sprækker, revner, mellem hynderne i sofaen osv. her forpupper de sig i løbet af en til to uger, og klækker først når temperatur og fugtigheden er rigtig for dem, eller når de kan mærke liv omkring sig. En puppe kan ligge i de oven nævnte omgivelser i flere måneder, og vente på at temperatur og fugtighed er det rigtige, det er grunden til at et tomt hus pludselig kan vrimle med lopper når der pludselig varmes op i det.

Shampoo

Det hjælper ikke at vaske hunden med shampoo, det reducere mængden af lopper, men når vi ved at en hunloppe kan lægge 10-15 æg om dagen eller op til 1000 æg i sin levetid hjælper det selv sagt ikke at prøve at vaske dem væk. Der findes dog nogle loppe shampoo'er i handlen.

Loppehalsbånd

Loppehalsbånd er ikke nok til at være eneste behandling. Loppe halsbåndet er godt som forebyggelse mod lopper. Hunden må højst gå med halsbåndet i en måned da lopperne kan vænne sig til det. Det er derfor vigtigt at du læser brugsanvisningen godt igennem. Det samme gælder pudder som masseres ind i pelsen.

Vigtigt !

Nogle at de produkter der bruges til loppebekæmpelse kan ikke bruges til hvalpe eller diegivende dyr. Spørg dyrlægen, eller apoteket til råds eller læs brugsanvisningen nøje.