Opskrifter Hjemmelavet godbider

Det er muligt at lave sine egne godbider til hunden. Her er et par opskrifter. Lever godbider er gode og hunden elsker dem.

Kog et stykke lever og skær det ud i små stykker ca. en ½ cm. X en ½ cm. stykkerne lægges i en bradepande, og kommes i ovnen på miderste rille i en 100 grader varm ovn i ca. en time så de tørres. pas på de ikke bliver brændte. Lad dem så køle af så de bliver hårde.

Kirsten Hyttemeier har lavet en opskrift på hunde kiks.

Kog 3 dl. vand med en bouillonterning hæld det varme vand "suppe" over 3 dl. rug- kerner og lad det trække i 15 min. tilsæt da 150 g hvedemel, 250 g havregryn og 4 hele æg. bland det hele godt og lad det hvile i godt 30 min. Brug en ske til at lave små toppe på en bageplade.
Hundekiksene sættes i ovnen på nederste rille i ca. 45 min. ved 175 grader.

Lever godbidder

400 gr. lever (svine eller kalve)
3 dl. hvedemel bland gerne 50-50 med groft mel
1 tsk. bakepulver
1 æg
lidt olie
1-2 fed hviløg
kom det hele i blender og kør til alt er blandet, hæld massen op i form beklædt med bagepapir og bag i 15-20 min ved 175 grader. når de er færdige skæres de i små terninger og fryses ned.

Fikkers oste hunde kiks

1 1/2 kop hvedemel
1 1/4 kop revet ost
125 g. magarine
1 fed hvidløg (presset)
1 knivspids salt
1/4 kop mælk (måske lidt ekstra)


Riv osten ned i en skål, lad det stå til det når rum temparatur. Rør den bløde magarine i sammen med den presset hvidløg, salt og mel. Tilsæt mælk indtil man kan forme dejen til en fast bolle.

Sæt det i køleskab i en ½ times tid. Rul dejen ud på et bord med mel. Skær i passende godbid stykker, og bag det dem i ovnen ved 190 grader i 15 minutter eller til de er let gylden og faste.

Mutters æble bidder

2½ kop hvedemel
½ kop majsmel
1 æble (fint revet)
1 æg
1/3 kop rapsolie
1 spiseske fuld farin (puddersukker)
3/8 kop vand

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør bradepanden med olie (eller bagepapir). Bland mel og majsmel i en skål. Tilsæt æble, æg, olie, farin og vand. Rør sammen til det er godt blandet.

Kom mel på bordet (ikke for meget). Rul dejen ud i passende tykkelse. Skær ud i passende godbids form og størrelse. læg dem på den smurte bradepande (bagepapir).

Bag i den for varmede ovn 35 til 40 minutter. Sluk for ovnen lad ovnlågen være lukket i en time (for at de skal blive sprøde.) Opbevar de færdige godbidder i en luft tæt beholder og læg dem i køleskab eller fryseren.