Pelspleje

En sund hund kendetegnes bla. på at pelsen er blank. Det at pelsen ikke er blank kan i nogle tilfælde skyldes at hunden har en sygdom i de indre organer, eller problemer med stofskiftet.

Tjek pelsen efter

Det er vigtigt at man med jævne mellemrum kikker sin hund efter i pelsen, for at sikre sig at der ikke er evt. sygdomme i huden som kan udvikle sig til det værre. I pelsen kan man finde planterester, lopper eller fålter måske endda tyggegummi. Det er meget vigtigt især på langhåret hunde at man tjekker den bag i da der kan sætte sig rester af afføring som i værste fald kan være anledning til følgesygdomme. Bla. kan det se ud som om at hunden har forstoppelse, men det kan så vise sig at hårene omkring endetarms åbningen har klumpet sig sammen.

Både lang og korthåret

Både langhåret og korthåret racer kræver pelspleje, selv en korthåret hund skal redes igennem en gang i mellem, men selvfølgelig er det de langhåret racer der kræver mest pelspleje. Hvis en langhåret hund ikke redes igennem med jævne mellemrum vil pelsen filtre, hvilket gør at huden ikke kan få luft, og der ved kan der let opstå hudbetændelse eller eksem. Husk at hunden skal have et bad en gang imellem også. Læs evt. her om at give hunde et bad

Brug det rigtige værktøj Der findes rigtig mange forskellige kamme og børster i handlen. Du skal sikre dig at den børste eller kam du køber passer til din hunds pelstype. Det bedste du kan gøre er at købe en god kavlitet fra starten, den skal jo holde i mange år.