Pivedyr

Pivedyr findes i utrolig mange varianter. De er lavet i enten Latex der er et gummiprodukt som er meget stækt og flexibelt eller vinyl som er en noget hårdere plastik.

Latex pivedyr

Latex figurene er som sagt meget stærke, og holder længe og kan holde til at hunden er lidt hårde ved dem. Latexbidedyr er kun til indedørs brug da vind og vejr kan gøre dem møre, og så går de let i stykker når hunden bider i dem. Så hvis hunden alligevel har taget et latexbidedyr med ud i haven skal du huske at få det med ind igen. Et Latex bidedyr af ortenlig kvalitet har piveren svejset fast så hunden ikke kan få bidt den ud af pivedyret og sluge den.

Vinyl pivedyr

Vinyl er som sagt en noget hårdere og knap så fleksibel plast, og egner sig bedst til den voksne hund der ikke har det store behov for at gnave i tingene. Små hvalpe har meget skarpe sylespidse tænder, som let kan bide et vinyldyr i små bidder og sluge dem. Som regel er det let at tage piveren ud af vinylpivedyret, hvilket betyder at kan du, kan hunden også.
Det er ikke godt at hunden sluger de små plast dele, for det kan sætte sig i halsen eller i tarmsystemet hvilket kan resultere i at hunden skal opereres, og det er en kostbar affære.

De piver :-/

Fælles for både latex og vinyl pivedyrene er at de kan pive når hunden bider i dem. Det er både godt og skidt. En hvalp kan fanges af lyden og elsker at der kommer lyd når de bider i dem. En voksen tæve kan imidlertid blive forvirret over at høre lyden og i værste fald forbinde lyden med havlpe. I sådanne tilfælde kan hun læggge mælk til, rede op i hundekurven og ligefrem putte pivedyret ind til sig, i den tro at det er en hvalp. Det er ikke så godt for hende. Det kan også være meget irreterende for ejeren at skulle høre på at hunden i lang tid ligger og bidder i et pivedyr.
Men det er der råd for.
Piveren i et pivedyr består af to små stykker metal som ligger tæt på hinanden støbt ind i plastik. Hvis man er ved at blive skør af at høre på piveriet eller hvis hunhunden opfører sig som om det er en hvalp er det ikke nødvændigt at tage pive dyeret fra hunden. Tag en lille skruetrækker eller en strikkepind og stik den ind i hullet i piveren, så får du øget afstanden imellem de to metal plader så meget at piveren ikke virker mere, og hunden kan nu tykke løs uden at der kommer en lyd.