Poterne

Poterne er meget udsatte hos hunden. De kan let blive udtørede og begynde at sprække. Det skyldes som regl at de om vinteren træder rundt i sne og sjap og kan få salt op mellem træde puderne, men sommer varmen kan også være hård ved poterne. At sne og sjap er hård ved træde puderne kan imidlertid forbygges ved at man kommer noget vaseline på trædepuderne og op mellem tæerne. Men pas på ikke at overdrive, så saltet sætter sig i vaselinen. Det er en god ide at vaske poterne af når man kommer hjem fra en lufte tur med lunkent vand og igen give et tyndt lag vaseline på.

Pas på !

Hvis at der er opstået rødme imellem tæerne så må det IKKE lukkes af med vaseline eller andre creme der lukker helt af så det ikke kan ånde.

Potevoks

Der er også noget der hedder potevoks. Som er et meget godt alternativ til vaseline. Kom f.eks. potevoksen på om aften så det kan trænge ind i trædepuderne i løbet af natten.

Blødning fra poterne

Har hunden været uheldig at træde på noget skarpt f.eks. et glasskår og det bløder længe og meget er det nødvendigt at forbinde poten med gaze eller en ren klud og søge dyrlæge. Husk at elastikbind ikke må sidde på hunden i længere tid, maks 20 min.

Asfalt

Asfalten kan være hård ved hundens poter om sommeren. Dette skyldes at poterne slides mere om sommeren, og fordi asfalten kan være meget varm når solen har bagt på den. Især på ny, lagt asfalt .

Glasskår

Især ved strande kan der ligge glasskår og gemme sig i sandet. Check hundens
trædepuder når du kommer hjem.

Kløer

Kløerne skal klippes læs mere om hvordan du klipper kløerne