Rense ører på hunden

Hunden producerer ørevoks lige som os mennesker. Nogle mere end andre. Derfor skal man som led i den daglige hygiejne tjekke hundens øre for snavs. Ørevoks er som bekendt noget fedtet stas, som let binder skidt og det skal fjernes.
Et hundeøre skal være rent og lysserødt og glinse let på overfladen.
Hvis man ikke holder øje med skidt og snavs i hundens øre, vil det samle sig som en prop i øret på hunden, og være til stor irritation for hunden. Det ses på at hunden ofte klør sig ved øret eller har hovedrysten, hvilket kun forværrer det hele.

Kan man rense ørene selv ?

Man kan godt selv rense ørene på hunden, men vær forsigtig.
Der findes en del forskelligt ørerens på markedet, sørg for at det du bruger er mildt og skånsomt dvs. uden sprit, da det vil svie i ørene på hunde. Kom noget ørerens på en tot vat og tør forsigtigt rundt i øret med vattet på en finger, og fjern ørevoks og snavs. Skift hele tiden vattet ud med noget nyt indtil det ikke bliver beskidt mere.
BRUG ALDRIG VATPINDE TIL AT RENSE DIN HUNDS ØRER da de kan gøre mere skade end gavn, og skubbe ørevoks længere ned i øregangen på hunden.
Hvis din hund bliver ved med at ryste på hovedet, og eller klør sig efter at du har renset det kan det være tegn på ørebetændelse, og så må du en tur til din dyrlæge og lade ham/hende kikke på det. Tøv ikke med at gå til dyrlægen for den slags kan udvikle sig til mellemørebetændelse og blodøre på grund af hovedrysten.

Hvor tit skal ørene renses?

Som allerede nævnt varierer det meget fra hund til hund hvor meget ørevoks de producerer. Nogle skal således kun have renset ører sjælden, og andre tit. Gør det til en vane at kikke efter jævnligt og rens hvis det er nødvendigt.

Her til sidst !

Hvis du på nogen måde er i tvivl angående din hunds øre skal du kontakte din dyrlæge. Lad aldrig hunden gå i længere tid med beskidte ører.
Vær opmærksom på hovedrysten og om hunden lugter surt fra ørene, om den klør sig meget ved ørene, om der evt. kommer betændelse ud fra øret, om øret er rødt og ikke lysserødt. Ved sidst nævnte skal du kontakte din dyrlæge !