Sommervarme og hunde

Det er vigtigt at man holder øje med at hunden får rigligt med vand, når det er varmt. Man kan se på hunden om den sveder ved at den sidder med tungen langt ud af halsen og trækker vejret meget hurtigt.
Der er desværre mange der efterlader deres hund i en varm bil, hvilket ikke er særlig heldigt. Vi har da åbnet vinduerne lidt så de kan få luft!. er en typisk udtaelse. Men på en sommerdag med 25 graders varme kan der let bliv op til 50 grader inde i en bil, og det er meget for en hund som faktisk sidder med en pels på.Forstil dig selv sidde der med stor pels på.

Hvad gør jeg hvis jeg opdager at en hund sidder i en meget varm bil ?

Ring til politiet eller Falck:

Dyrenes Beskyttelse har en aftale med Falck, hvor de betaler dem for at redde dyr, der er i nød. Kontakt derfor Falck eller politiet

Du må handle i nødværge:
Vurderer du, at hunden vil dø, inden Falck eller politiet vil kunne nå frem, må du selv skaffe dig adgang til bilen. Der vil være tale om, at du handler i nødværge.
Begræns skaderne:
Det er vigtigt, at du skaffer dig adgang til bilen på mindst ødelæggende vis. Det betyder, at du knuser den mindste rude for at komme ind og gør det så skånsomt som muligt.
Skaf vidner:
Vælger du med magt at skaffe dig adgang til bilen, vil du kunne få et erstatningskrav for skaderne på bilen. I den situation vil det være dit ord mod ejeren af bilens, at hunden var i livsfare. Skaf dig derfor vidner, der kan bekræfte, at hunden var døden nær. Anmeld ejeren til politiet:
Vælger du selv at befri hunden, bør du stadig kontakte politiet, da der vil blive tale om en dyreværnssag. Det betyder, at ejeren af hunden kan blive straffet for at vanrøgte den.
Kilde: http://ekstrabladet.dk/112/article1373220.ece#ixzz0spUQPt00

Køl hunden ned

Det er en god ide at køle hunden lidt ned når det er varmt, nogen vil mene at man da bare sprøjter vand på hunden men hvis det er meget varmt og hunden er mørk har det den modsatte effekt nemlig at vandet i pelsen varmes temlig meget op og det er jo ikke hensigten.
Det bedste man kan gøre faktiskt er at dyppe poterne i vand en gang imellem og sørge for masser af friskt vand og sidst men ikke mindst skal hunden kunne gå i skygge.

Læs også om hedeslag