lær din hvalp at sove alene

Når den nye hvalp skal sove for første gang i det nye hjem, så husk på at den kommer fra fra et trygt sted sammen med søskende og moder hunden til et nyt ukendt og derved utrygt sted. Her er det vigtigt at den ikke kommer til at føle sig alene de første dage. Nogle mennesker synes at det er ok at hunden sover i sengen, men det er faktisk ikke en god ide. Derfor bør man lære hunden at sove alene i en kurv eller på gulvet fra starten.

Hvordan gør man
Stil en kurv ved siden af sengen og læg din ene arm ned i kurven til hvalpen. Ved at gøre det føler hvalpen din nærvær og vænner sig til din lugt samtidig me at den ikke føler sig alene. Dette gentager man de første 3-4 dage hvorefter man sætter kurven ned for enden af sengen. Langsomt flytter man kurven hen mod døren for til sidst at flytte den hen hvor man vil have at hunden skal sove.

Hvorfor er det ikke en god ide at hunden sover i sengen
Hunden er et flok dyr, derfor ville det jo være naturligt at den også er sammen sin flok om natten. Men vi mennesker kan, selv om vi ønsker det, ikke være sammen med hunden 24 timer i døgnet. Vi skal på arbejde, i skole, ud og handle og så videre. Derfor vil der uundgåligt være tidspunkter hvor vi må efterlade hunden alene hjemme. Ved at lade hunde sove alene bliver den mere selvstændig, det vil ruste den til bedre at kunne være alene hjemme.