At tale til hunden !

Mange mennesker mener at deres hund forstår hvad de siger til den. De siger skal du ned og tisse, og hunden farer op og hen mod døren. Altså hunden forstod hvad de sagde!. Men sådan ligger landet ikke, for hunde kan ikke forstå hvad vi siger og dog. Hunde forstår selvfølgelig noget. Hunden kommer jo når vi kalder på den ved navn. Så ud af det kan man konkludere at den kender sit navn. Vi siger f.eks. KING, og hunden kommer, men prøv at sige noget der minder om hundens navn i det her tilfælde "king" f.eks. "sing" og hunden regere på det også. Det er altså ikke fordi at hunden forstår ordet king, men nærmere ordlyden ‘ing‘.

Vores tale er kun støj

Hunde opfatter vores tale som støj og ikke som en sammen hæng. Hundens måde at kommunikere med andre hunde er kropsprog, så som at logre med halen, tage ørene tilbage og rejse børster og utallige andre mimiker. Men de kommunikere også med lyde som knurren, gøen og smaskelyde.

Tonefaldet er afgørende

Hunden læser sit menneskes mimik og tonefald, tager vi eksemplet fra før og siger SKAL DU NED OG TISSE på samme måde som når vi skælder ud, vil hunden skamme sig og ikke løbe hen mod døren, det er et eksempel på at hunden ikke forstår hvad vi siger, men at den læser det tonefald vi bruger. Vi siger jo også " nej hvor er du dygtig " i en venlig tone og hunden bliver glad og logre med halen. Siger vi " nej hvor er du dum i dag " i samme tonefald vil hunden også logre og være glad.

Hvilket humør er vi i

Hunden er meget god til at læse vores sindsstemning, er vi i godt humør er den det også, er vi derimod gale bliver den ked af det "bange", og er vi triste og kede af det vil hunden også være ked af det, eller måske på sin måde prøve at trøste os ved at henvende sig til os på en bedende måde.

Hvad fik vi så ud af det

Det er vores kropssprog og tonefald der er afgørende for hvordan hunden regerer på hvad vi siger. Som vi alle ved skal man ikke vise at man er bange for en hund, for så kan den finde på at angribe. Igen er det fordi at hunden læser mennesket og kan mærke at man er bange.