Tag din hunds temperatur


Der er mange mennesker der slet ikke er klar over at det muligt at tage temperaturen på hunden selv. Men det er faktisk en god ide at tage sin hunds temperatur hvis man synes den er lidt sløj. Det kan være en stor hjælp hvis man er i tvivl om hvor hvit hunden virklig er sløj. Hvis hunden foreksempel har en infektion vil temperaturen stige. Det er en rigtig god ide at tage temperaturen lige før man ringer til dyrlægen så man kan fortælle hvilken temperatur hunden har, og det er en rigtig god ide at tage temperaturen lige inden man tager afsted til dyrlægen fordi at temperaturen let stiger på et stresset dyr. Så tit vil man opdage at temperaturen er steget en smule hos dyrlægen.

Snude metoden duer ikke
Det er en gammel skrøne at man kan mærke på snuden om den har feber. Temperaturen på snuden afhænger mest af omgivelsernes temperatur og luftfugtighed og har ikke noget med kropstemperaturen at gøre.

Hvilket termometer skal man bruge
Det termometer som man tager temperatur med på hunden er det samme som man bruger til mennesker. Et termometer koster ca. 100 kr. på apoteket så man kan jo snilt have et liggende specielt til hunden.
Hvornår har hunde så feber Hundens normal temperatur er 38,5 c den kan svinge mellem 38,4-38,6 c. Har hunden en temperatur over 39 c har den feber og man bør kontakte sin dyrlæge.

Hvordan gør man så Det forgår på samme måde som når man tager temperatur på mennesker. Man føre forsigtigt termometeret op i endetarmen, og venter til temperaturen ikke stiger mere typisk 1½ minut og aflæser så. Det er nemmest hvis man er 2 om at gøre det, den ene holder hundens hovede mens den anden tager temperaturen. Hvis det er en rolig hund kan man sagtens tage temperaturen alene. Hold hunden i mellem dine ben mens du tager temperaturen.