Udstyr

Når man skal købe eller har hund er det vigtigt at man har anskaffet det rigtige udstyr.
Men det er ikke ligegyldigt hvad man køber til sin hund.
Mad og vandskåle Skal købes efter hundens størrelse det nytter ikke noget, at man har kæmpe skåle til en lille hund. Hvis vandskålen er kæmpe til en lille hund, vil den hvis den kan nå over kanten have, vand til flere dage hvilket betyder at vandet ikke er friskt og rent hele tiden. Det samme gælder maden.
Hvis hunden er stor er det en god ide at anskaffe et madstativ hvor skålene kan hæves op og ned efter behov sådanne stativer laves i rustfritstål. Et sådan stativ gør at hunden ikke skal foroverbøjet over maden. " det svarere næsten til at vi mennesker skulle stå op og spise fra gulvet " Det kan nemlig være med til at give hunden mavedrejning som kan være dødligt.

Ud og gå tur !

Der findes et utal af forskellige halsbånd og snore til hunden, f.eks. er der Fleksliner som er et håndtag med en fleksibel line. Det er i sig selv en god opfindelse, da det giver hunden "frie tøjler" men det kan også vise sig at være en ulempe da det er sværre at styre hunden i byen. Det kan gå gruligt galt hvis hunden pludselig får øje på en anden hund eller en kat på modsatte fortorv og stryger afsted. Når man ikke at bremse linen i god tid, er hunden hurtigt ude over vejen. Det kan da kun anbefales at man bruger sådanne liner på ikke trafikerede steder, så som hundeskove eller på marker.


Halsbånd

Halsbånd findes som sagt også i mange verisioner, et almendeligt halsbånd med spænde er nok at foretrække. Det der med at man bliver nød til at have kvælerhalsbånd for at styre sin hund er noget sludder. Hvis hunden trækker er det fordi man ikke har lært den at gå ordenligt i snor. Hvis man absolut vil bruge kvælerhalsbånd, findes der nogle typer som ikke har pigge, men som bare er en kæde med en ring i hver ende, de er mere harmløse. Læs mere om halsbånd her

Mundkurv

Mundkurv fås i mange størrelser og bruges hvis hunden er meget agrasiv og bider ud efter andre, såvel hunde som mennesker. Nogle hunde får mundkurv på når dyrlægen skal undersøge dem, fordi at mange hunde ikke så godt kan lide dyrlægen, da de forbinder dem med smerte. Det kan også være nødvendig for nogle hunde at de har dem på når de blot skal luftes.

Jordspyd

Smart spyd med en øje i toppen. Det skrues ned i jorden og man kan tøjre hunden til det.

Sikkerhedssele

Hunde løs i bilen er ikke smart og det er faktisk muligt at købe en sikkerhedssele
til hunden, Selerne fås i flere størrelser så alle lige fra chihuahuaen til Rottweileren kan
spændes fast i bilen. Det er oven i købet ikke særlig dyrt at være på den sikre side.
En sele koster fra 155 kr. til 230 kr. og er nem at klipse fast i den eksisterende sikkerhedssele.
Hvis det kniber med pladsen til et bur i bilen er en sele det ideelle valg. Selen kan købes i de
fleste større dyrehandlere.

Hundefrakke

Der er en del hundeejere der bruger en
hundefrakke, til sine hunde. Det er i sig selv en god ide, men har den ulempe at hvis man først er begyndt at bruge hundefrakke, skal man huske at blive ved med det, da det selvsagt gør at hunden vil fryse når den kommer udenfor uden frakke på. Når alt kommer til alt er det nok lidt overdrevet, at pakke hunden ind da den har sin naturlige frakke på og denne udvikler underuld efter behov. Denne underuld beskytter hunden mod kulde og en hundefrakke vil nedsætte udviklingen af underuld og dermed gøre hunden mere sårbar over for kulde og træk.