Tips og råd

Her på denne side vil vi samle tips og gode råd. Har du et godt råd er du velkommen til at komme med det, så vi kan sætte det ind her på siden.
Send os en mail med dit gode råd til sidenomhunde@yahoo.dk
Forhudsbetændelse

Hvis din hund har forhudsbetændelsse kan du prøve at give den en flået tomat direkte fra dåsen (bland den evt. op i maden), og efter et par dage skulle man kunne se forbedring..

Er hunden blind ?

En god måde at teste om hunden er blind, er at tage et stykke vat og holde op foran hunden, og lade det dale ned. Følger hunden vattet ned kan den se det. Grunden til at det skal være vat eller måske en fjer er at det daler langsomt ned og ikke laver en lyd når det rammer gulvet.

Hold hunden fri for Tæger og Lopper.

Køb nogle billige Hvidløgspiller,og giv din hund en pille hverdag, på den måde holder du hunden fri for Tæger og Lopper.
Jeg har selv en Samojede 9 år og en Engelsk Springer Spaniel 14 måneder, De har aldrig lopper -tæger, og vi bor meget tæt på skov og Å.

Anna Nielsen Bjerringbro

Oldemors råd mod bændelorm

Hak nogle græskarkerner fint, og bland dem med olie. Drik det et par dage, og ormen er væk. Kan ogsaå bruges til dyr.
Kilde Dyrefondet og ugebladet Søndag


Køresyg

Mange hunde bliver køresyge... prøv at komme vat i et af ørene på hunden, det skulle hjælpe.


Min hund bider i ledninger og stolben

Prøv at komme pebber på, det smager ikke så godt, i mange tilfælde får bare lugten hunde til at lade være med at bide i tingene.

Tyndmave

Hvis din hund har tynd mave kan du prøve at bløde tørfoderet op og iblande kartoffelmel. Kom rigligt med kartoffelmel i, der skal så meget i at det bliver til flager. Hvis det ikke hjælper over en dag eller to skal du naturligvis søge dyrlæge.

Gå væk hund

Prøv at lægge kaffegrums langs hækken, det skulle holde hunde og katte fra at lægge "visitkort".

Kun lidt mælk

Hej jeg har læst en gang for længe siden at hvis tævens mælkeproduktion er ved at gå i stå, kan man prøve at give hende noget sort kaffe. Det skulle sætte gang i mælken igen. Jeg har dog ikke prøvet det selv, men det er vel et forsøg værd hvis man står i den situation.

Klorofyl ved løbetid

Hvis man har problemer med at tæven lugter "dufter" af løbetid og hanhundene sværmer omkring hende, er det muligt at fjerne lugten med klorofyl tabletter. Klorofyl tabletter kan købes på Apoteket eller hos Matas. (læs mere om klorofyl her)

Tårestriber

Hvis mine hunde har mørke rende under øjene pga. at de løber "tårestribe" bruger jeg et produkt fra KW som hedder "diamant øjne". Man tørre øjene med en vatrundel med "diamant øjne" på, og bagefter kommer man noget kartoffelmel eller talkum på en vatpind, og dupper det på så det kan suge, så det fjerner fugten. Det kan også bruges til hudfolderne på "rynkehunde".