Water tail eller vand hale på dansk.

Vand hale er mest almindelig hos sportshunde. Halen hænger ned fra haleroden eller bliver holdt lige ud i luften for så at falde ned igen "halen er slap". Vand hale er en slags betændelsestilstand / overbelastning af hale musklen og er smertefuldt for huden.

De fleste tilfælde af vand hale opstår hos sportshunde så som Labrador Retriver, Golden Retriver, Settere, og Beagler osv. Langt de fleste hunde der får vand hale vil komme over det i løbet af få dage. Men i tilfælde af at din hund har en slap og øm hale er det en god ide at lade en dyrlæge kikke på den, så det kan konstateres at det rent faktisk er en vand hale og ikke noget andet der er i vejen med halen.

Normalt opstår en vand hale når hunden har svømmet meget "deraf navnet" i koldt vand eller for varmt vand, men også en meget aktiv dag f.eks. jagt kan resultere i en vand hale.
Som sagt er en vand hale ikke altid forbundet med svømning eller vand, men kan også vise sig ved en hård dags arbejde hvor halen bliver involveret meget. Hunden bruger sin hale meget når den svømmer til at styre med og det vil overbelaste halens muskler hvis den pludselig bruges overdreven meget. Det er derfor en god ide at man ikke lægger ud med at hunden svømmer meget, men langsomt træner hunden op til at svømme en smule af gangen over en periode. Det er det samme som hos os mennesker, vi kan ikke bare sætte os ud på en cykel og køre 100 km. hvis vi ikke er vandt til det, så vil vi også blive meget ømme i musklerne, men vi vil nemt kunne træne os langsomt op til at klare sådan en tur. Hunden er ikke i stand til selv at stoppe i tide så det er dig der skal sætte grænsen.
Svømning er en meget god form for motionering af hunde og kan kun anbefales.